Sunday, June 8, 2014

Smuldrerabrabrapai

En enkel sommersuksess er
Smuldrerabarbrapai!
Og den er kjapp å lage!


Dette har blitt en klar favoritt hos oss!
Har du ikke rabarbra i hagen, kjenner du sikkert noen som deler.
Eller du kan kjøpe i grønnsakdisken.


Syrlig, søt, knasende og kjempegod til is!



Du trenger:
Ca 500-600 gr. rabarbra


Skrelles og deles opp i små biter legges i en paiform o.l.


1.5 dl sukker
2 ss potetmel
- blandes og foredeles over rabrarbraen.


4 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
 - blandes godt

150-175 gr smeltet smør/margarin
- blandes i det tørre


Smuldre deigen over frukten - den skal være litt "klumpete".


Ha et jevnt lag over frukten.
Klar til neste steg.



Stekes på 200°C i ca 20 min til den er gylden på toppen.



Serveres lun med vaniljeis til!


Du kan også bruke annen frukt, f.eks: fersken, nektarin, eple eller bringebær.

Og smaker ikke dette godt på varme sommerdager,
ja da vet ikke jeg! ☺

No comments:

Post a Comment