Wednesday, March 4, 2015

Et hint av vår!

PØLSEBRØD - hjemmelagde!
Man blir så lett gira på vår når solen skinner - og varmer!
Små døgnfluer frister skjebnen med en flytur og fuglene skråler om kapp! 
Jeg tror (og håper!) at VÅREN endelig er her!


Med det for øyet MÅ grillsesongen starte NÅ! Vanligvis starter den 2. januar for vår del.... Og av hvilken uviss årsak har vi ikke kommet i gang i år.


Men, her bakes pølsebrød, for siden det ikke er veldig varmt i luften, skal vi grille pølser!


Oppskriften på hjemmebakte og supergode pølsebrød er enkel.
Til grillpølsene skal vi ha hjemmelagde pølsebrød, grove, sunne og gode!

OPPSKRIFT
1.5 dl vann
1.5 dl melk
1 ts honning
2-3 ss olivenolje
25 gram fersk/tørr gjær
150 gr fin eller grov sammalt hvete
300 gr hvetemel
1/2 ts (hav)salt
1 egg til pensling
Sesamfrø til pynt



Sånn lager du dem
Bland alle ingrediensene, med unntak av 0.5 dl vann, i en bakebolle.
Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør deigen på lav hastighet til den har samlet seg. Øk hastigheten og kjør deigen til den er glatt og slipper bakebollen.
Spe sakte med resten vannet til deigen er blank og fin - og gjerne litt løs.
Deigen bør eltes i omtrent 10 minutter i kjøkkenmaskin.
Det er hardt å elte den lenge nok for hånd, men det går! ☺
Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett den på et lunt sted.
La den heve til dobbel størrelse (50-60 min).


Ha deigen på melet bakebordet/matten og elte luften ut av den ca 1-2 min for hånd.


Del deigen opp i 12-15 emner (avhengig av hvor store pølsebrød du vil ha).


Trill runde boller som du igjen former til avlange pølsebrød som du klemmer til ned og legger på papirkledt bakebrett.


Legg over et rent håndkle og la emnene heve ytterligere i 30-50 min (dobbelt størrelse). Sett ovnen på 225°C (over/undervarme).


Pensle med egg og strø sesamfør over før pølsebrødene stekes i ca 10-15 min til de er gyldne og fine.


Avkjøles på rist før de serveres.
(Kan fryses og tines og og varmes litt før servering)
  

Fyr opp grillen og sleng favorittpølsene på! 
Mannejobbb, dette med grill!


Etter måneder uten bruk, må det litt forberedelser til før vi slenge pølsene på grillen.


Kjempegodt!


Mannen er fornøyd!


Så kan man jo invitere  små og store venner på pølsefest!

No comments:

Post a Comment