Vi ønsker det nye året velkommen med
Hors d'oeuvre, Champagne og fest!
Hors d'oeuvre, Champagne og fest!
God mat og hyggelig selskap hører til så vel som et festpyntet bord.
Bordet er dekket i god tid - det er koselig å bruke tid på alle små detaljer,
og litt godt å ha sammen med Champagnen når gjestene kommer.
Butterdeig med Chèvre
En enkel men veldig god forrett!
Spennende smak av geitost, salt og søtt.
Beregne 2-3 per person da de er mektige.
Handleliste
En enkel men veldig god forrett!
Spennende smak av geitost, salt og søtt.
Beregne 2-3 per person da de er mektige.
Handleliste
Chèvre er geitost og fåes i vanlig dagligvarebutikk i ostedisken.
Butterdeigen finnes i frysedisken (med kakene).
Ellers skal det også være Maldonsalt, Sesamfør og Fikensyltetøy til.
Der hvor jeg handler finnes flere typer syltetøy som er godt til ost, og du finner dem i ostedisken med rikholdig utvalg.
Slik lages hors d'oeuvres
Butterdeigplatene tines ca 20-30 minutter.
Deles de på midten, og halvdelene igjen i to deles på skrått mens de enda er frosne.
Pensles med et pisket egg og legg på en skive Chèvre,
et dryss med Maldonsalt og Sesamfrø.
Settes i ovnen i ca 15 minutter ved 200°C.
Serveres med Fikensyltetøy og Champagne!
Champagne er en hvit, musserende vin fra distriktet Champagne i regionen
Champagne-Ardenne i Nord-Frankrike.
Man kan godt drikke andre og rimeligere musserende viner som f. eks
Cremant (som kommer fra andre områder i Frankrike enn Champagne),
Cava (spansk) eller Prosecco (italiensk).
Cremant (som kommer fra andre områder i Frankrike enn Champagne),
Cava (spansk) eller Prosecco (italiensk).
No comments:
Post a Comment