Sunday, January 26, 2014

Wienerbrød - enkelt og lett!

Søtt og godt!
Lyst på noe søtt, eller kom det plutselig noen innom?
Lag wienerbrød på 35 minutter!
Du trenger ikke være noe bakermester, bare ta i bruk
litt enkle ting og overraske med noe søtt og godt!

                                                                                   Sånn gjør du det!

Du trenger:
1 pk frossen Butterdeig
1 boks ferdig Vaniljesaus
1 egg (du kan skille plomme og hvite)
Melis og evt. vann

Sett ovnen på 225°C.


Enkelte ting er alltid kjekke å ha på lur, som f. eks en 
pakke frossen Butterdeig og den tar liten plass.
Pakken inneholder 5 plater som igjen gir 10 wienerbrød.


Ta ut så mange plater du trenger - jeg regner 2 stk pr person. 
Del platene på midten og legg dem på et bakebrett på bakepapir.
De er ferdig tinet etter ca. 20 minutter. 


Enda en ting som en kjekt å ha, det er ferdig Vaniljesaus.
Du har sikkert et godt syltetøy, dersom du også vil ha det på.


Når Butterdeigen er tinet og delt, legger man på en spiseskje med
ferdig Vaniljesaus midt i, og bretter alle hjørner inn mot midten.


Så pensler du utsiden med egg (helt eller bare plommen).


Har du delt egget kan du bruke hviten til
glasuren og blande med melisen da blir den stivere.


Vann går like fint, men vær sparsom så ikke glasuren renner bort.


Hvis du skal ha til 10 stk. Wienerbrød trenger du ca. 2 dl. melis,
- tilsett passe med vann/hvite.


Wienerbrødene skal stekes i 12-14 min. ved 225°C midt i ovnen.
De er oppblåste når de kommer ut,


men synker fort sammen.
La dem kjøle på rist.
Ha ikke på glasur før de har kjølnet en del.


Da er det bare å invitere på hjemmelagde, nystekte Wienerbrød. 
Og det tok ikke mye mer enn 30 minutter!
Men, så må de hvile litt i tillegg før du tar på glasuren.


Om du neste gang vil lage egge- eller vaniljekrem og ha i, så lager du det.
Butterdeigen kan du selvfølgelig også lage. Det er ingen heksekunst.
De blir garantert en suksess uansett!




No comments:

Post a Comment