Fylte Horn
Kjempegode til lunch eller
når du skal ut på tur.
Dette trenger du:
3.5 dl helmelk,
lunken (37°C)
50 gr (1 pk)
fersk gjær
1 ts salt
100 gr
Meierismør
1 liter
hvetemel
150 gr
sprøstekt bacon i biter eller evt. kokt skinke skåret i biter
150 gr revet
ost
1 egg til
pensling
Valmuefrø
Og slik gjør du:
Ha hvetemel
og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret
på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav
hastighet i 5 minutter.
Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter
til.
Smør en
bolle med litt smør og legg deigen oppi.
Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted
i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to
store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Ha på fyllet på den bredeste siden med ost på toppen.
Sånn, dette blir bra.
Rull sammen til horn - kan være litt kinkig da fyllet gjør dem tunge.
Heves i 35 minutter.
Pensles med egg og dryss over valmuefrøene.
Stekes i 10-15
min til de blir gyldne ved 225°C.
Avkjøles på rist.
Kan fryses og varmes opp i varmluft på 175°C i
ca 5-8 minutter.
God lunch!
Perfekt overraskelse til kolleger i lunchen
dersom man er så heldig å ha matpakke på jobben!
No comments:
Post a Comment