Friday, January 23, 2015

Fylte lunchorn

Fylte Horn
Kjempegode til lunch eller 
når du skal ut på tur.


Dette trenger du:
3.5 dl helmelk, lunken (37°C)
50 gr (1 pk) fersk gjær
1 ts salt
100 gr Meierismør
1 liter hvetemel
150 gr sprøstekt bacon i biter eller evt. kokt skinke skåret i biter
150 gr revet ost
1 egg til pensling
Valmuefrø


Og slik gjør du:
 Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
 Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter. 
Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. 

Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.


 Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.


Ha på fyllet på den bredeste siden med ost på toppen.

 

Sånn, dette blir bra.


Rull sammen til horn - kan være litt kinkig da fyllet gjør dem tunge.


Heves i 35 minutter.


Pensles med egg og dryss over valmuefrøene.

Stekes i 10-15 min til de blir gyldne ved 225°C.
Avkjøles på rist.


Kan fryses og varmes opp i varmluft på 175°C i ca 5-8 minutter.


God lunch!
Perfekt overraskelse til kolleger i lunchen 
dersom man er så heldig å ha matpakke på jobben!

No comments:

Post a Comment