Tuesday, October 7, 2014

Eplegodt!


Sprø Eplepai!
Eller knasende gode epleputer, om du vil!
Lettlaget og gode.


Hva skal man bruke alle høstens flotte epler til?
Jeg prøver ut litt forskjellig. 

Denne knasende gode paien er svært enkel!


Til 8 personer trenger du:
1 stort eple
4 plater Butterdeig - deles på midten (finnes i frysedisken)
1/2 ts kanel - eller mer om du liker smaken
2 ss Demerarasukker
1 ss sitronsaft eller lime
1 egg til pensling


La butterdeigplatene hvile på en bakeplate med bakepapir ca en halv time.
Skrell eplet og del det i små biter.
Bland med sukker, kanel og sitronsaft.


Del butterdeigplatene i to mens de er frosne.
Når deigen er tinet, kjevle ut og prikk den med en gaffel.



Legg på epleblandingen og pensle kantene med egg.


Foldes over og "limes" sammen rundt kanten med en gaffel-bord.


Pensle oversiden med egg. La hvile i ca 15 min.
  


Sett ovnen på 220°C og stek paiene i ca 20 min.


Det er viktig at paiene får stå tiden ut for å bli sprøe og gode. Du kan sette ned tempen. i ovnen til 200°C mot slutten.


La paiene hvile litt på en rist før servering.


Knasende gode alene eller med f. eks pisket krem til.

No comments:

Post a Comment