Supergodt, saftig og lettlaget
Speltbrød
helt uten elting!
Lyst på noe godt til frokosten eller til kvelds?
Dette brødet er ikke bare kjempegodt,
men det er også utrolig enkelt å lage.
Har du ikke alle ingrediensene kan du godt bytte ut med noe annet,
bare forholdet mellom tørrvarer og vann er likt.
Dette er nok til 2 brød
1 pk gjær
1 liter lunkent vann
650 gr siktet speltmel
250 gr sammalt speltmel
60 gr
solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr havregryn
100 gr linfrø
1 ss salt
Jeg har også 1 ss Ferskere bakst (fra Idun)
***
La deigen heve ca 30 min. under plast eller lokk.
Hell deigen over i to godt smurte brødformer og strø over gresskarkjerner.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 10-15 min til.
Dette gjør at skorpene blir sprø og gode.
Så er det bare å la brødet kjøle seg ned litt på en rist,
før man finner frem favorittpålegget.
Et utrolig godt og saftig brød med knasende sprø skorpe!
No comments:
Post a Comment