Wednesday, October 8, 2014

Eplepai Quebec!

Eplepai Quebec!
En slags smuldrepai.
Kjapp og utrolig god!


Den syndige, gode og sunne frukten henger der på treet.
Når eplene er plukket fortjener de litt ekstra stas.


Eplepai Quebec gjør absolutt stas på eplene!



Til en eplepai til 4 stk trenger du:

4-6 epler (jeg liker masse epler i!)
1 dl (eller 90 gram) smeltet og stivnet Meierismør
2 dl brunt sukker
1 dl hvetemel
1/4 ts salt
2.5 dl hakkede hasselnøtter 
(eller en blanding av hasselnøtter og mandler)

Sett ovnen på 200°C i ca 30 min.


Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær dem i båter.
Legg eplebåtene i bunnen på en smurt ildfast form.


Jeg har brukt en glassform, og lagde litt mønster av eplene rundt kanten.


Smelt smøret og la det stivne igjen i et kaldt vannbad.


Pisk deretter smør og sukker til en smørkrem. 


Hakk hasselnøttene og ha i smørkremen sammen med hvetemel og salt.
Blandes godt. 


Fordeles ut over eplebåtene.


Stekes i 200°C i ca 30 min.

Sett paien til steking når middagen settes på bordet, så er den fin og dessertvarm til middagen er omme.



Denne desserten gir en lei mersmak....

Serveres med pisket kremfløte eller iskrem til.
Nyt høsten!

No comments:

Post a Comment