Det er snart Farsdag!
Man må ikke vente til søndagen med å feire far,
så her blir det god middag med kake til kaffen på fredag.
Og en liten pakke.
Sjokoladekake med smørkrem
Kakebunn
3 egg
3.5 dl sukker
225 gr smør, smeltes
2.5 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kako
Egg og sukker piskes til eggedosis
Bland alt det tørre
Ha det smeltede smøret i melken
Ha vekselsvis vått og tørt i eggedosisen og bland godt
Ha over i en smurt og melet form (springform eller mønsterform)
Stekes i 40 min ved 175°C.
Stikk en pinne i for å se om kaken er gjennomstekt.
Kjøles av på rist før den evt. deles i topp og bunn og pyntes med smørkrem, sjokoladeglasur eller hva du ønsker.
Bunnen kan med fordel bakes dagen før!
Bunnen kan med fordel bakes dagen før!
Sjokoladesmørkrem
200 gr smør som er smeltet og stivnet litt
400 gr siktet melis
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
6 ss kaffe
Evt. 1-2 ss likør, brun rom eller liknende.
Ha smøret i en bakebolle og tilsett det tørre og la dette piske til du får en fin og jevn krem før kaffen tilsettes.
Du kan også bruke 1/2-1 ss pisket egg i kremen for å få den blank og glatt.
La smørkremen står kjølig et par timer før du pynter.
La smørkremen står kjølig et par timer før du pynter.
Del kakebunnen i to og smøre utover en del av sjokoladekremen.
Resten brukes til lokket og rundt kaken.
Så er det bare å boltre seg med å pynte den.
Min ble helt enkel med jordbær til Farsdagen.
Sjokoladeglasur
300 gr mørk sjokolade hakket
375 gr smør, mykt
Kok opp en gryte med vann, og ta den av varmen.
Ha sjokoladen i en ildfast bolle, og sett bollen over gryten med vann, men pass på at bollen ikke kommer i berøring med vannet. La den stå litt og rør av og til i sjokoladen til den har smeltet.
Pisk smøret i en liten bolle til den er lett og kremet.
Tilsett sjokoladen og rør 1 minutt eller så til glasuren er blank og glatt.
Del kaken i to og smør utover glasur før du legger toppen på.
Bruk en bredbladet kniv og smøre kremen utover kaken.
Ha resten av sjokoladen i en sprøytepose og dekorere med små sjokoladerosetter.
Pynt med sjokoladespon.
Denne glasuren er best den dagen den er laget.
Og med sjokoladehjertepynt og stjerneskudd-navn til 80-års dagen!
Bordet er litt mandig dekket.
Ute lyser snøen og lager en koselig ramme.
Det ble liksom aldri helt dagslys, så det blir koselig med levende lys!
Vi ble fire til bords.
Doble servietter da vi spiste Taco.
Serviettene hadde et koselig ordtak
Livet består av øyeblikk,
Livet består av øyeblikk,
nyt dem!
Ellers trenger man jo bare kjærlighet.
Og en liten pakke måtte Pappa få.
Jeg hadde også bakt eltefritt Speltbrød - et til Mamma & Pappa, også.
Det ble en hyggelig Farsdag!
Tusen takk for besøket til verdens beste Pappa, - og Mamma, da!
No comments:
Post a Comment