Eplehøst!
Vi har et lite epletre i hagen.
Blomsterrikt har det alltid vært,
men det har ikke alltid blitt så mange epler.
Inntil min kjære bestemte seg for å klippe
og stelle det hver år.
Det vokser sakte,
og man når fint øverste gren fra bakken.
Men nå har det fått en lubben og fin form.
Og blomstene gir epler i rikt monn!
Nå var treet og bakken under fulle av fugler som spiste og koste seg,
så jeg besluttet å høste eplene som var fine.
Det ble ca 14 kilo, det!
Noen kilo ligger igjen til Stæren, Trosten og Rådyrene.
Vanligvis gidder jeg bake fem eplekaker hver høst,
men i år blir det nok mange flere!
Nå skal Svigerfar få en kurv med eplekake, epler
og oppskrift (laminert) på kaken slik at han også kan bake!
Eplekake
100 gr. Meierismør (smeltet og stivnet igjen)
150 gr. Sukker
Piskes hvitt
2 egg
1 kopp (2 dl) fløte-melk
200 gr. Hv.mel
3 ts Bakepulver
2 ts
Vaniljesukker
Alt blandes i mikser
3-5 epler: skrelles og
skjæres i små båter som strøes med sukker og kanel.
Ha deigen i
en smurt springform, stikk eplene nedi. Strø med sukker og kanel samt hakkede
hasselnøtter.
Stekes ved
200 gr. midt i ovnen i ca 35 min.
Så er det bare å servere med vaniljeis eller pisket krem til.
Nyt høsten!
☺
No comments:
Post a Comment