Hors d'œuvre
En liten velkomst snack til champagnen!
Disse Butterdeig stick'ene er kjappe og gode!
Disse er gode i seg selv og trenger kun sprudlende drikke til.
Men, vær gjerne kreativ med f. eks en deilig ostedip eller marmelade.
Det blir ca 6-7 stenger av hver plate med butterdeig.
Ta platene ut av frysene og tine dem på bakepapir ca 45 min
- til de kan kjevles litt flatere.
Pensle begge sider med pisket egg og skjær opp på langs ca 1 cm brede emner.
Deretter drysser du over det du vil ha, f. eks maldon salt (flak salt), sesam- eller valmuefrø, revet parmesanost eller frisk rosmarin som er krystet.
Ellers gjør som meg, lag noen av hver type.
Så tar du i hver ende av sticken og vrir, slik at de får et vridd uttrykk.
Stekes ved 225°C midt i ovnen i ca 5-8 min - til de blir gyldne.
Legges på rist til avkjøling.
Sticksene holder seg sprø i en luft-tett boks som settes kjølig i opp til 3 døgn.
Kan hende de må friskes litt opp i stekeovnen dersom de har blitt litt myke.
Til champagne (Cava eller Prosecco) passer disse ypperlig.
No comments:
Post a Comment