BISCOTTI
eller italienske tebrød, om du vil.
Jeg elsker disse, får ikke nok!
Du trenger
200 gram mandler - snittet eller grovt hakket
(du kan bruke andre nøtter, f .eks pistasj)
(du kan bruke andre nøtter, f .eks pistasj)
3
eggeplommer
250
gram sukker
3
ss vaniljesukker (evt frøene fra en vaniljestang)
3
eggehviter
1
klype salt
skallet
av 1-1,5 sitron
ca
400 gram hvetemel
1.5 ts bakepulver
♥♥♥
Denne oppskriften har jeg lånt fra Trines Matblogg
Biscotti betyr "to". Først
stekes deigpølsene, deretter skjæres de opp til kjeks, for så å ettersteke
ytterligere i ovnen. Du behøver ikke steke dem gang nummer to, men da blir de
ikke så harde og gode, spør du meg.
Rist mandlene forsiktig i en stekepanne.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggekremen, litt av gangen.
Tilsett mandler og revet sitronskall.
Rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.
Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like
lang som stekebrettet ditt er bredt.
Legg pølsene på et bakepapir på stekebrettet.
Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.
Stek pølsene ved ca 175°C i ca 30-35 minutter, eller til de
er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skråskjær ca. 2 cm brede
skiver.
La biscottiene avkjøles på en rist.
Jeg ettersteker dem noen minutter for å få den
harde og gode til dypping!
Så er det bare å kose seg - eller
servere gode venner til en kopp kaffe eller te, eller et godt glass vin.
Godt å ha på benken om noen skulle dukke opp.
Godt å ha på benken om noen skulle dukke opp.
No comments:
Post a Comment