Monday, May 4, 2015

Biscotti - italienske tebrød!

BISCOTTI
eller  italienske tebrød, om du vil.
Jeg elsker disse, får ikke nok!



Du trenger
200 gram mandler - snittet eller grovt hakket
(du kan bruke andre nøtter, f .eks pistasj)
3 eggeplommer
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker (evt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 sitron
ca 400 gram hvetemel
1.5 ts bakepulver

♥♥♥

Denne oppskriften har jeg lånt fra Trines Matblogg 


Biscotti betyr "to". Først stekes deigpølsene, deretter skjæres de opp til kjeks, for så å ettersteke ytterligere i ovnen. Du behøver ikke steke dem gang nummer to, men da blir de ikke så harde og gode, spør du meg.


 

Rist mandlene forsiktig i en stekepanne.


Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggekremen, litt av gangen. 
  

Tilsett mandler og revet sitronskall.
  

Rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.

 

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. 


Legg pølsene på et bakepapir på stekebrettet. 
Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.


Stek pølsene ved ca 175°C i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skråskjær ca. 2 cm brede skiver. 

  
La biscottiene avkjøles på en rist. 
Jeg ettersteker dem noen minutter for å få den 
harde og gode til dypping!  


Så er det bare å kose seg - eller servere gode venner til en kopp kaffe eller te, eller et godt glass vin.



Godt å ha på benken om noen skulle dukke opp.


Passer fint i egen krukke sammen med Havrekjeks, så har man litt å bite i.
Oppskrift på Havrekjeks finner du her
Og de fine krukkene er køpt hos Dr. Lykke.

No comments:

Post a Comment