Eltefritt LANDBRØD
Knasende god skorpe, deilige luftlommer inne i
brødet som smaker himmelsk!
Dette brødet er mitt drømmebrød!
Det er så enkelt å lage: bare røre sammen ingrediensene ene dagen og sette til heving natten over. Neste dag er det heller ikke mye jobb før du kan nyte et saftig og godt brød med ditt favorittpålegg!
Du trenger:
400 gr hvetemel
190 gr siktet rugmel
10 gr salt
1/2 ts tørrgjær
4,5 dl vann
0,5 dl olivenolje
Sånn gjør du det:
Bland
sammen mel, salt og gjær i en stor bakebolle.
Tilsett vann og olje, og rør til du har fått en
svært løs og klissete deig.
Dekk til bollen og sett til heving i
romtemperatur i 15-25 timer.
Dag 2
Hell deigen ut på et godt melet bakepapir. Bruk en slikkepott
dyppet i matolje og mer mel, og brett over den ene kanten av deigen slik at den
rekker omtrent midtveis over. Brett så på samme måte fra kortenden. Deretter
bretter du fra den andre langsiden, og så fra den siste enden. Brett gjerne et
par ganger til hvis mulig.
Snu
deigen opp ned sånn at brettesømmen vender ned mot bakepapiret.
Hvelv
bakebollen over deigen og etterheves et par timer.
Når det
er igjen rundt 30 min. av hevetiden setter du gryten du skal
bruke inn i stekeovnen. Sett ovnen på 250°C.
Ta så
gryten ut av ovnen, dryss litt hvetemel i bunnen og løft opp bakepapiret, hvelv deigen ned i gryten sånn at
sømmene vender opp.
Det kan hende du må skrape litt for å få med alt.
Du kan riste
litt på den dersom deigen ikke flyter helt ut i kanten.
Snitt deigen med en skarp kniv.
Ha på
lokk og sett gryten tilbake i ovnen. Stek i ca. 30-35 minutter. Ta av lokket, senk
temperaturen til 220°C, og stek i 15-20 minutter til.
Avkjøl
først i gryta (uten lokk), deretter på rist.
Da er det bare å finne frem favorittpålegget og kose seg!
Personlig vinner Brunost hver gang.
No comments:
Post a Comment