Wednesday, February 1, 2017

Quiche Lorraine

En deilig rett som alltid smaker godt,
QUICHE LORRAINE!
Disk opp med en deilig PAI og lag et tradisjonsrikt festmåltid!



Nam, så sprø utenpå og så myk og smakfull inni!


Oppskriften er hentet fra Tines lille oppskriftsbok 
som er over 20 år gammel, i alle fall!


PAIBUNN
125 gr Meierismør
200 gr hvetemel
2 ss kaldt vann

Sånn gjør du det:
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og elt sammen til en jevndeig.
Legg deigen i en middelstor paiform og trykk den ut til et tynt lag som dekker formen. Renskjær kantene og prikk bunnen med en gaffel.
Forstek ved 200°C i ca 10 min.


FYLL
100 gr kokt skinke eller bacon i biter
100 gr champignon i skiver
1 løk, grovhakket
150 gr frisk eller dypfryst spinat (kan droppes/byttes ut med annet man liker)
1-2 ss Meierismør
4 egg
2.5 dl Fløte
Salt og pepper
150-200 gr revet ost


Sånn gjør du det:
Fres løk, sopp og spinat i smør.
Visp egg og fløte lett sammen.
Tilsett krydder.
Fordel osten og resten av fyllet i paiformen.
Hell eggeblandingen over.


Stek paien ved 175°C i ca 30-40 min.


 Serveres f. eks med en deilig salat til og hjemmebakte baguetter.
Oppskrift på Baguetter


No comments:

Post a Comment