Jordbærterte med vaniljekrem!
Dette er en evig vinner når vi feirer bursdag i Danmark i juli,
men siden det også i år blir Norgesferie, tenkte jeg overraske mannen
med JORBÆRTERTE.
Oppskriften er sammensatt, lånt litt herfra og litt derfra, og tilpasset vår lille paiform.
Paibunnen er fra selve formen:
200 gr. hvetemel
150 gr. Meierismør
3 spiseskjeer sukker
1 eggeplomme
Skjær kaldt smør i terninger og kna inn i melet enten for hånd eller med maskin.
Ha i sukker og kna godt og tilslutt eggeplommen.
Klem ut eller kjevle ut paideigen og ha opp i formen og skjære kantene rene.
Prikke med en gaffel.
Stekes i 15-20 min. i 200°C til den er gyllen og hard.
Settes til avkjøling.
Jeg har en liten paiform og oppskriften er tilpasset denne.
Når bunnen er avkjølt (i kjøleskap) kan du ha i fyllet.
Jeg brukte:
Ca. 2.5 dl vaniljekrem (ferdig eller lag den selv)
En kurv delte jordbær legges i mønster oppå vaniljekremen.
C. 2 dl. jordbærgelé:
her brukte jeg halve pulveret i gelépakken og med kun 2 dl varmt vann.
Pulveret røres i vannet til det blir kald (kan fint bruke vannbad) og stivner litt.
Helles forsiktig over bærene og settes kaldt noen timer i kjøleskapet slik at geléen stivner.
Klar til servering!
Her ble det dansk bursdagsfølelse i sommervarmen, i alle fall!
No comments:
Post a Comment