Tuesday, July 13, 2021

 Jordbærterte med vaniljekrem!




Dette er en evig vinner når vi feirer bursdag i Danmark i juli, 

men siden det også i år blir Norgesferie, tenkte jeg overraske mannen

med JORBÆRTERTE.

Oppskriften er sammensatt, lånt litt herfra og litt derfra, og tilpasset vår lille paiform.


Paibunnen er fra selve formen:

200 gr. hvetemel

150 gr. Meierismør

3 spiseskjeer sukker

1 eggeplomme

Skjær kaldt smør i terninger og kna inn i melet enten for hånd eller med maskin.

Ha i sukker og kna godt og tilslutt eggeplommen.

Klem ut eller kjevle ut paideigen og ha opp i formen og skjære kantene rene.

Prikke med en gaffel.

Stekes i 15-20 min. i 200°C til den er gyllen og hard.

Settes til avkjøling.

Jeg har en liten paiform og oppskriften er tilpasset denne.

Når bunnen er avkjølt (i kjøleskap) kan du ha i fyllet.


Jeg brukte:

Ca. 2.5 dl vaniljekrem (ferdig eller lag den selv)

En kurv delte jordbær legges i mønster oppå vaniljekremen.

C. 2 dl. jordbærgelé:

her brukte jeg halve pulveret i gelépakken og med kun 2 dl varmt vann.
Pulveret røres i vannet til det blir kald (kan fint bruke vannbad) og stivner litt.

Helles forsiktig over bærene og settes kaldt noen timer i kjøleskapet slik at geléen stivner.

Klar til servering!



Her ble det dansk bursdagsfølelse i sommervarmen, i alle fall! 








No comments:

Post a Comment