Sunday, July 10, 2016

Grove rundstykker i en fei!

GROVE RUNDSTYKKER!
Det er deilig med nybakte rundstykker, og når de går kjapt å lage, 
blir de enda litt bedre!


Til ca. 32 rundstykker trenger du:
4 ss smør
5 dl lunken melk
2 dl lunkent vann
50 g gjær
500 g sammalt hvete, grov
500 speltmel (siktet eller grovt alt etter din smak)
1,5 ts salt
1 håndfull gresskarkjerner


Sånn gjør du det: 
Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett deretter smør, melk og salt. 
Ha i mesteparten av melet og gresskarkjernene, og elte deigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig. 
Tilsett eventuelt resten av melet, men pass på at deigen ikke blir for fast.
La deigen heve under plast i ca. 30 minutter. 

Del opp i ca. 32 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate. Dekk med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. 

Pensle med melk og strø på litt grovt mel eller sesamfrø. 
Snitt toppen med en skarp kniv.  
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12-15 minutter.

Avkjøles på rist.



Så er det bare å finne frem favorittpålegget og kose seg skikkelig!





No comments:

Post a Comment