GROVE RUNDSTYKKER!
Det er deilig med nybakte rundstykker, og når de går kjapt å lage,
blir de enda litt bedre!
Til ca. 32 rundstykker trenger du:
4 ss smør
4 ss smør
5 dl
lunken melk
2 dl
lunkent vann
50 g gjær
500 gr sammalt hvete, grov (evt byttes ut med speltmel)
500 gr speltmel (siktet eller grovt alt etter din smak)
1,5 ts
salt
1 håndfull gresskarkjerner
Sånn gjør du det:
Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett
deretter smør, melk og salt.
Ha i mesteparten av melet og gresskarkjernene, og elte deigen i
kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig.
Tilsett eventuelt
resten av melet, men pass på at deigen ikke blir for fast.
La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
Del
opp i ca. 32 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate.
Dekk med plast og la etterheve i ca. 30 minutter.
Pensle med melk og strø på
litt grovt mel eller sesamfrø.
Snitt toppen med en skarp kniv.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved
225 grader i ca. 12-15 minutter.
No comments:
Post a Comment