Monday, June 23, 2014

St. Hans - midtsommer!

Sankthansfeiring!
Tradisjonen tro, vi inviterer familien til sommerfest.
Grøftekantblomster hører med!

Velkommen til St. Hans-feiring på landet!


Prestekrager, smørblomst, strå, ryllik, kløver,-ja alt brukes!
Jeg tar med rosesaksa og går en tur. Fyller en kurv med det jeg vil ha
og setter sammen til buketter hjemme.


Jeg synes alltid at disse sommerbukettene blir de aller fineste!
Naturen strutter på denne tiden av året,
og det er bare å ta for seg både fra grøft og egne bed.


Dekket og klart - vi mangler bare gjestene.


I år skinner solen og tempen er grei, men uansett vær,
vi sitter alltid ute og vi griller.
Men, i år slipper vi fryse ut gjestene, det er hyggelig!


Champagnen serveres i glass pyntet med markjordbær på strå.



Spekepølse på spidd med melon er også sommerlig godt!



I dag skal det grilles svinefilet, en surret med bacon og 
en blackened: gnidd inn med pepper og chili 
(derav navnet - blir svart på grillen). 



Vi skal ha saus av rømme, sweet chilisauce med
 hakket vårløk og ferske chili 



i. Grønnsakene smør/oljedampes på grillen: squash, løk, hvitløk, babymais, brokkoli, tomat, sopp og paprika kuttes i passe biter. Ha smør og olje på mellom lagene og godt med pepper og litt salt.
En enkel og veldig smakfull meny.
Selvfølgelig serverer vi også pølser, det hører sommeren til.


Bare å dekke til med folie og bruke god tid på grillen, 
så blir grønnsakene helt topp!


Mmmmmm, sunt, smakfullt og godt.



Jordbær med fløte på til dessert!


Da er det bare å tenne grillen, sprette champagnen og 
ønske God Sankthansfeiring til alle!

No comments:

Post a Comment