Friday, September 5, 2014

Knasende god, høstlig dessert.

Frukt og havrekake!
Enkel, kjapp og 
KJEMPEgod!


Til denne desserten eller kaken, om du vil, kan du bruke den frukten du selv ønsker. Bringebær eller blåbær gir et høstlig preg. Epler er også gode.
Ta det du selv liker eller har for hånden.


Slik gjør du det:
 500 gr frukt (friske eller frosne)
Legg bærene i en form og strø 2 spiseskjeer sukker over.

Bland sammen:
3 dl havregryn
1 dl hv. mel
1 dl sukker
150 gr smeltet Meierismør 
1 ts bakepulver

Strø blandingen over bærene.
Stekes midt i ovnen i ca 15-20 min ved 180-200°C til overflaten er gylden.


Nå skal dette smelte i ovnen.


Lagvis i en ildfast glassform - ser lekkert ut.


Smøret og havregrynene lager en sprø og god topp.


Serveres varm til is eller krem.

No comments:

Post a Comment