Wednesday, April 1, 2015

Påskebrød!

PÅSKEBRØD,
eller Fletteloff om du vil!
En smakfull tradisjon. 



Loffen er myk og luftig og blir lekker når den er flettet.


Til påske passer det fint å lage små kyllinger til kuvert.


Jeg arvet oppskriften av min svigerinne tilbake i 1982 - hun har den fra sin mor.

PÅSKEBRØD
3 dl melk - 37°C
100 gr gjær (fersk)
1/2 ts salt
2 ss sukker
2 egg 
100 gr mykt/romtemperert Meierismør
600 gr/1 liter hvetemel

Egg til pensling


Smuldre gjæren i en bakebolle og rør ut i fingervarm melk (maks 37°C).
Tilsett salt og sukker - la stå noen minutter under lokk/plast.
Ha i eggene og smøret, rør inn. 
Tilsett 3/4 deler av melet og bland godt. Tilsett mer mel om nødvendig.
Elte den godt sammen med håndkraft. Deigen skal være litt løs/klissete.
La den heve under lokk/plast i ca 25 minutter.


Ha deigen ut på en bakematte eller melet arbeidsbord. Elte den godt et par minutter.
Skal du lage Fletteloff, lager du 6-9 like store/tykke pølser av deigen og fletter 3 og 3 pølser til tre brød. Flettes på en bakeplate med bakepapir.
Påskebrødene ruller du også ut til pølser på ca 25 cm lange. Slå en knute på pølsen og dra litt i enden øverst til hodet og sett i rosin til øye.


Heves i nye 25 minutter under klede.
Sett ovnen på 225°C.

Pensles med et vispet egg før de settes til steking.
 Påskebrødet stekes i 10 min. og ca 12-15 min. steking på 
Fletteloffen til kyllingene/brødene er gyldne og fine.


Avkjøles på rist.


Serveres til god mat døgnet rundt.


Her servert til egg og bacon til påskelunchen 1. april.


Som selvfølgelig ble inntatt ute på terrassen i strålende sol og deilig temp!

No comments:

Post a Comment