Friday, April 17, 2015

Sjokoladekake i langpanne


Jeg går aldri lei av den myke SJOKOLADEKAKEN med deilig glasur og kokosdryss på toppen.
Jeg er alltid på leit etter den beste oppskriften!
Mulig det er denne?


Du trenger 
200 gr Meierismør (eller margarin)
40 gr kakopulver
4 egg
4 dl sukker
200 gr hvetemel
0.75 ts bakepulver

Slik gjør du
Smelt smøret og bland det med kakao mens sukker og egg piskes til eggedosis.



Hell smør og kakao i eggedosisen.  
Ha det tørre i en sikt og sikte oppi. Rør sammen til slutt.



Hell deigen i en smurt langpanne. Bruker du stor langpanne blir kaken tynn og kan fint brukes som Brownies.
Lager du den i en mindre langpanne, blir kaken saftigere.
Stekes i langpanne på 180°C i 15-20 min.
 Stikk en strikkepinne el. for å sjekke at kaken ikke fester seg og er gjennomstekt.



Glasur
75 gr  smeltet smør (eller margarin)
300 gr melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakaopulver
5 ss sterk ferdiglaget kaffe
Litt eggeplomme røres i for en blank glasur.


Slik gjør du
Alle ingrediensene røres sammen til en glatt glasur.
Strykes over kaken når denne er avkjølt.


Kokosmasse eller kakestrøssel til pynt.
Da er det bare å invitere sjokoladekakeglade folk på en smak!

No comments:

Post a Comment