I dag har jeg prøvd et nytt brød, nemlig
Steinalderbrød!
Utrolig saftig, godt og lettlaget.
Steinalderbrød!
Utrolig saftig, godt og lettlaget.
Dette brødet er utrolig raskt å lage. Forberedelsene tar omtrent 5-10 min. og brødet trenger ca 50 minutters steketid.
Grunnen til at det er så raskt og lett å lage er at ingrediensene består bare av egg, olje, frø, kjerner og nøtter. Dessuten krever deigen ingen elting eller heving.
Kan det bli lettere?
♥♥♥
Du trenger:
6 egg
1 dl olje – ikke raffinert. Bruk f. eks kaldpresset olivenolje.
(oljen kan sløyfes og eventuelt erstattes med vann eller plantemelk).
2 ts salt
120 gr av hver av:
valnøtter
mandler
solsikkekjerner
gresskarkjerner
linfrø og
sesamfrø.
Jeg blander først godt alt det tørre før jeg har i olje og egg.
Alle ingrediensene skal røres sammen med en bolle.
Nøttene trenger ikke å hakkes først, men kan haes i hele.
Så heller du massen i en smurt brødform (jeg smører med smør)
Steker det i ovnen på 175°C i 50 til 60 minutter.
Jeg tar det ut av formen og ettersteker ca 5-10 min opp ned i ovnen, men det er ikke nødvendig.
Brødet bør oppbevares i kjøleskap på grunn av fettmengden, og det kan holde seg godt lenge om det ligger kaldt.
♥♥♥
No comments:
Post a Comment