Hjemmelaget GRANOLA!
En liten frokost-fristelse? Hjemmelaget sådan!
Kjapt og enkelt å lage og er supergodt til melk, yoghurt, kesam o.l.
Sett
ovnen på 140°C.
Du trenger:
250 gram havregryn
50 gram
solsikkekjerner
50 gram
sesamfrø
50 gram
mandler (skivet/hakket)
50 gram
valnøtter, grovt hakket
50 gram
hasselnøtter, grovt hakket
25 gram
brunt sukker
2 klyper Maldonsalt
1 dl
eplejuice
1 ss
honning
1 ss
smør (du kan bruke solsikkeolje)
100
gram tørket frukt og bær (f. eks rosiner, aprikos, tranebær)
Sånn gjør du det:
Bland alt det tørre.
Ha eplejuice, sukker, honning og smør i en kasserolle
og varm opp til
alt er løst opp.
Bland i det tørre og ha utover på et stekebrett med bakepapir.
Settes midt i ovnen i ca 60 min. på 140°C.
Granolaen skal bli gylden på farge (ikke svidd!) og tørke under prosessen.
Jeg rører rundt i granolaen omtrent hvert 10. min når den
står i ovnen.
La granolaen avkjøles før du har i tørket frukt/bær.
Jeg har i tranebær, rosiner og aprikos.
Så fyller du lufttette glass
med herligheten.
Den er holdbar ca 1 mnd.
Også super som gave i krukker eller cellofanposer.
No comments:
Post a Comment