Wednesday, December 14, 2016

Hjemmelaget Granola med tranebær


Hjemmelaget GRANOLA!


En liten frokost-fristelse? Hjemmelaget sådan!
Kjapt og enkelt å lage og er supergodt til melk, yoghurt, kesam o.l.
                            

                              
Sett ovnen på 140°C.

Du trenger:
     250 gram havregryn
       50 gram solsikkekjerner
       50 gram sesamfrø
      50 gram mandler (skivet/hakket)
     50 gram valnøtter, grovt hakket
       50 gram hasselnøtter, grovt hakket
       25 gram brunt sukker
       2 klyper Maldonsalt
      1 dl eplejuice 
       1 ss honning
       1 ss smør (du kan bruke solsikkeolje)
      100 gram tørket frukt og bær (f. eks rosiner, aprikos, tranebær)


 Sånn gjør du det:
Bland alt det tørre.


Ha eplejuice, sukker, honning og smør i en kasserolle 
og varm opp til alt er løst opp.


Bland i det tørre og ha utover på et stekebrett med bakepapir.


Settes midt i ovnen i ca 60 min. på 140°C.
Granolaen skal bli gylden på farge (ikke svidd!) og tørke under prosessen.
Jeg rører rundt i granolaen omtrent hvert 10. min når den står i ovnen.


La granolaen avkjøles før du har i tørket frukt/bær. 
Jeg har i tranebær, rosiner og aprikos.
Så fyller du lufttette glass med herligheten.
Den er holdbar ca 1 mnd.


Også super som gave i krukker eller cellofanposer.

No comments:

Post a Comment