Wednesday, December 4, 2013

Brente Mandler!

Deilige knasende og karamelliserte mandler,
best kjent som Brente Mandler.
Min kjære mente det luktet like godt som på Strøget i København
hvor de alltid lager Brente Mandler.
Og for meg hører de julen til!


Oppskrift

1 dl vann
150 gram sukker
500 gram mandler
1 ss smør


Ha vann og sukker i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.
Hell oppi mandlene - rør godt om.


Pass på varmen - ikke for kald, ikke for varm.
Jeg har gasskomfyr og kan således regulere varmen enkelt.


Rør i mandlene til vannet fordamper.


Etter en stund blir mandlene grå og da er det rett før 
karamelliseringen starter. Pass på så mandlene ikke 
brenner seg så rør godt!


Rør mandlene slik at alle blir karamelliserte og blanke.


Når du er fornøyd med at alle mandlene er blanke
har du i smøret som røres rundt og smelter.
Taes så av varmen.


Ha over på et bakepapir og fordel utover slik at mandlene ikke 
fester seg til hverandre.
La mandlene avkjøle i romtemperatur.


Ha over i lufttette krukker.


Kjempegode å spise selv og superfine å gi bort på lekre krukker og glass!
Knasende gode er de uansett!

No comments:

Post a Comment