Verdens beste Pepperkaker!
Siden 1989 har jeg perfeksjonert denne oppskriften,
og det blir ikke jul uten disse på bordet!
Oppskrift!
1.5 dl sukker
1 dl sirup
50 gr smør
1/2 ss Kanel
1/2 ss Ingefær
1 ts Nellik
1 ts Pepper (det er pepperkaker!)
1 ts Nellik
1 ts Pepper (det er pepperkaker!)
Dette blandes og varmes i en kasserolle til det er tyntflytende.
Ha i 1.5 dl fløte-melk og avkjøl.
Ha evt. i
1 ts Annis
litt Kardemomme
Ha i
1/2 ss Natron - evt bytt ut med 2 ts Hjortetak/Hornsalt (da blir pepperkakene sprø!)
Ca 1 liter hv. mel
Bland alt godt sammen.
Deigen blandes godt, gjerne i maskin, og kan med fordel stå og
hvile kjølig/kjøleskap noen timer, men det er ikke nødvendig.
Kjevles ut passe tynn på et bakepapir og stikkes ut med
ønskede former - eller lag et pepperkakehus.
For all del, ikke glem å bruke julestempler med f.eks
God Jul
på kakene som en ekstra hilsen til kakespiserne!
Stekes gyldne midt i ovnen på 200°C i ca 5-10 min.
Avkjøles på rist og legges i lufttette bokser.
Avkjøles på rist og legges i lufttette bokser.
Pepperkaker!
Pepperkakemannen min godt i gang med produksjonen!
Vi lager alltid dobbel porsjon og inviterer våre venner til
Gløgg & Pepperkakefest - et pust i bakken noen timer -
en lørdag oppunder jul.
en lørdag oppunder jul.
Flotte pepperkaker kan også bli til smakfulle bordkort!
Juletreet!
Hele huset er julepyntet til midten av desember,
for jeg liker jul best i julemåneden, ikke i januar...
Rødt og bronse
Juletreet har forskjellig fargetema hvert år:
Rødt er alltid på plass, men vi skifter mellom gull, sølv, bronse,
glass og hvitt som annet tilbehør på treet.
Tre hogget i egen skog - pyntet i rødt og sølv
glass og hvitt som annet tilbehør på treet.
Tre hogget i egen skog - pyntet i rødt og sølv
Gløgg & Pepperkakefest!
Det serveres gløgg (med og uten alkohol) og pepperkaker,
samt julegodter av ymse slag.
Og pepperkakene serveres med Blåmuggost,
- for det er skikkelig godt til!
Til og med Max nyter livet og julepynten i huset.
Nå venter gode venner, familie og masse julestemning!
God Adventstid!
No comments:
Post a Comment